Orchids of Patrick Cloes
     
Orchid shows   Home
     
 

4de Internationale Orchideeën Tentoonstelling Orchilim 2015

Regio Limburg van Orchideeën Vereniging Vlaanderen organiseert voor de 4de maal haar Internationale Orchideeëntentoonstelling in de prachtige Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen, limburg.
Deze Orchideeënshow die telkens duizenden bezoekers aantrekt, wordt elke  3 jaar gehouden in het paasweekend en is te bezichtigen van vrijdag 3 april 2015 tot maandag 6 april 2015 telkens van 10:00 tot 18:00 uur.
Bijna 50 internationale exposanten komen naar Alden Biesen om hun mooiste orchideeën tentoon te stellen. Orchideeënproducenten brengen hun laatste creaties van huiskamer orchideeën. Gespecialiseerde orchideeën kwekers brengen zeldzame exemplaren mee. Zij kweken deze planten speciaal om mee te dingen in de wedstrijd voor de mooiste orchidee.  Liefhebbers en leden van 12 Orchideeën verenigingen hebben de grootste verscheidenheid in planten. Sommige leden hebben deze planten al meer dan 40 jaar en verschillende ervan zijn in de natuur, door verlies van habitat, reeds uitgestorven. De botanische tuinen brengen orchideeën mee die soms nog maar net ontdekt zijn en waarvan er maar een exemplaar in cultuur is. Liefhebbers van orchideeën, bloemen en natuur kunnen hier werkelijk genieten.
Om al deze duizenden planten te kunnen plaatsen worden de 4 grootste zalen van Alden Biesen ingericht zodat iedereen van dichtbij kan kijken en fotograferen. De aller-zeldzaamste maar ook de allerkleinste juweeltjes worden in 4 vitrinekasten opgesteld zodat ze op stahoogte kunnen bekeken worden.  Leden van de orchideeën vereniging zijn aanwezig om uitleg te geven aan de bezoekers.
Na het bezoek aan de show gaat de wandeling verder naar de afdeling waar 15 orchideeënverkopers opgesteld staan, hier kan men elke orchidee kopen die men zou wensen. Op de speciale website voor Orchilim 2015 kan men alle exposanten en verkopers met hun gegevens vinden. Natuurlijk kunnen reeds vooraf bestellingen geplaatst worden.
Onze tentoonstelling komt op het moment dat ook de Belgische Orchideeën beginnen te bloeien. Iedere bezoeker krijgt daarom gratis een mooi boekje met foto’s en beschrijvingen van alle Belgische orchideeën. Dit boekje kan een handige gids zijn bij natuurwandelingen.
Liefhebbers van al dat moois kunnen best nu al een bezoek aan een van de grootste en mooiste Orchideeën tentoonstellingen van Europa in hun agenda noteren.
De toegangsprijs wordt op slechts 7 € gehouden Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis meekomen. Groepen vanaf 10 personen betalen 5 €. De tentoonstelling is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Meer info op www.orchilim.be of e-mail info@orchilim.be of tel:  0476 543 715

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
     
     
     
   
    Webmaster 2011-2016